Afløsning og aflastning

Læs mere om afløsning og aflastning

SEL §84/44: Afløsning og aflastning

Når man som pårørende, enten til en ægtefælle, et barn eller en nær pårørende er ansvarlig for at passe personen i hjemmet på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, skal kommunen tilbyde afløsning eller aflastning.

Formålet er af aflaste omsorgspersonen og hjælpen foregår oftest i eget hjem. Ved hjælp af afløsning og aflastning kan omsorgspersonen få et pusterum til at få klaret hverdagens praktiske opgaver, få den nødvendige tid til at yde omsorg over for andre familiemedlemmer, komme ud af huset og få en pause fra situationen, deltage i sociale arrangementer og lignende.

Hvorfor vælge Curea til afløsning og eller aflastning?

I Curea sammensætter vi den korrekte medarbejder til den konkrete opgave. Her sikrer vi at medarbejderen har den rette uddannelsesmæssige baggrund og videreuddannelser til at kunne varetage opgaver omkring fysisk handicap, eller den rette viden inden for den pågældende psykiske funktionsnedsættelse – på denne måde kan vi garantere at individets behov mødes.

Afløsningen og aflastningen sker ud fra hensyn til hvad individet har behov for og alt efter opgavens omfang udvælges en eller to medarbejdere til at varetage afløsningen og aflastningen. Dette så vi sikrer at omsorgspersonen og individet bliver mødt af de samme medarbejdere hvilket skaber tryghed og genkendelighed. Personalet er altid til rådighed på telefonen i tilfælde af at omsorgspersonen har behov for at komme i kontakt med dem.

Lad os hjælpe dig

Kontakt os i dag på telefon (+45) 71 90 57 54 eller email kontakt@curea.dk.

Vi ser frem til at høre fra dig.