Aflastning udenfor hjemmet

Aflastning udenfor hjemmet jf. Barnets lov § 90

Curea tilbyder familier med bevilliget afløsning i hjemmet, mulighed for også at modtage 1:1 aflastning uden for hjemmet, til børn og unge, der ikke har kompetencer eller ressourcer til at indgå i et fællesskab med jævnaldrende. Vi tilbyder både aflastning i hverdage og weekender.

Aflastning udenfor hjemmet er et tilbud til familien om et pusterum og mulighed for at genopbygge et overskud, fra en ofte udfordret og konfliktfyldt hverdag, og hvor barnet/den unge får et afbræk fra hverdagen. Tilbuddet er målrettet børn og unge med behov for en tryg base, herunder børn og unge med nedsat funktionsniveau såsom ADHD, autisme og angst. Vi sikrer at barnet/den unge får støtte og omsorg, og giver dem nogle positive oplevelser, hvor deres interesser og trivsel er i centrum.

Indsatsen vil foregå i et af Cureas sommerhuse som er beliggende i Nordsjælland, og vil blive udført af allerede kendt og trygt personale. Der vil blive planlagt aktiviteter som imødekommer barnets/den unges behov og interesser, med henblik på at skabe et meningsfuldt samvær for barnet.

Aflastningen bliver tilrettelagt ud fra barnets og familiens behov. Der vil inden aflastningen blive sendt en plan hjem, så der er mulighed for at forberede barnet/den unge inden de skal afsted på aflastning.

Curea arbejder i det tidsrum der passer barnet og familien bedst, og der indgår altid mulighed for kontakt til aflastningspersonen i sagen, 24 timer i døgnet.

Lad os hjælpe dig

Kontakt os i dag på telefon (+45) 71 90 57 54 eller email kontakt@curea.dk.

Vi ser frem til at høre fra dig.